
Υλικά :
για το φύλλο :
125γρ βούτυρο
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
1 πρεζα αφρό αλατιού ω
για τη γέμιση :
1 φλιτζάνι του καφέ εξ. παρθένο ελαιόλαδο ω
400γρ φέτα
2 αβγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί γλυκιζον
6 φύλλα ψιλοκομμένο δυόσμο
πιπέρι τριμμένο
εκτελεση :
κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και σπάμε το αβγό σε ένα μπωλ. Από πάνω ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Τα ενώνουμε με τα δάχτυλα σαν να προσπαθούμε να βάλουμε το αλεύρι μέσα στο βούτυρο. Μόλις γίνει ομοιόμορφη η ζύμη τοποθετούμε μια μεμβράνη και κρυώνουμε για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια παίρνουμε μικρά κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλαστη. Γεμίζουμε με μικρή ποσότητα γέμισης και κλείνουμε με ένα πηρούνι. Τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Μόλις τα τελειώσουμε όλα, κάνουμε μικρές τρύπες με ένα πηρουνι και ανοίγουμε με αβγό με ένα πινέλο.
Ψήνουμε σε αέρα πάνω- κάτω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.