
ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ LIME
Υλικά :
2 τεμάχια φιλέτο σολομού 200γρ έκαστο
120 γρ πιπέρι μαύρο τριμμένο
Χυμός από 4 lime
1⁄2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
κόλιανδρος τριμμενος
Θαλασσινό αλάτι ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε τον σολομό με το πιπέρι και τον χυμό. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα και ψήνουμε στους 180ο C για 8 λεπτά. Καρυκεύουμε με τα μυρωδικά και αλατίζουμε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΦΑΚΕΣ BELUGΑ
250γρ φακές beluga
2 τμχ κρεμμύδια ξερό κομμένο καρέ ψιλό
1/8 τμχ τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
2 τμχ τομάτα ψιλοκομμένη
2 τμχ μήλα πράσινα κομμένα καρέ
Θαλασσινό αλάτι ω , πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βράζουμε τις φακές και κρυώνουμε. Σε μπολ ανάμειξης ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Μαρινάρουμε την σαλάτα και σερβίρουμε με τον σολομό.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ DRESSING
Χυμός από 2-3 lime, 3 κουταλιές μέλι
80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ω
Θαλασσινό αλάτι ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανάμειξης ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.