
ΥΛΙΚΑ:
200 γρ γαρίδες χωρίς το κέλυφος 150 γρ μύδια. 80 γρ καλαμάρι ψιλοκομμένο 100γρ όστρακα της αρεσκείας σας
3 κουταλάκια της σούπας σκόνη σαφράν
2 τμχ κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 τμχ κόκκινη πιπεριά κομμένη καρέ (σε κυβάκια) 200 γρ τομάτες κονκασέ
Χυμός από 2-3 λεμόνια
400 γρ ρύζι
100 ml κρασί λευκό
1 lt ζωμός ψαριού
1⁄2 μάτσο μαϊντανός φρέσκος
120 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ω
Αλάτι Μανης ω , πιπέρι
Σιγοβράζω τον ζωμό ψαριού με το σαφράν. Τσιγαρίζω τις γαρίδες μαζί με όλα τα οστρακοειδή και τα αποσύρω. Σοτάρω τα καλαμάρια. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος προσθέτω εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τις τομάτες. Σιγοβράζω με το κρασί. Προσθέτω το ρύζι, έπειτα το ζωμό με το σαφράν. Καθώς βράζει προσθέτω τον χυμό του λεμονιού , αλάτι Μάνης ω και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμο αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρω.
Μπορείτε να διακοσμήσετε με φύλλα μαϊντανού ή limes κομμένα σε φέτες.