Loading...

Χορτοπιτάκια

Χορτοπιτάκια

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

700 γρ αλεύρι σκληρό 250 ml νερό χλιαρό 

Αλάτι Μάνης ω

15 ml ξύδι

30 ml εξαιρετικό  παρθένο ελαιόλαδο ω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ ανάμειξης ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να δημιουργήσουμε μια μαλακή  ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ξαναζυμώνουμε και ανοίγουμε. Χωρίζουμε το φύλλο με στρογγυλά κουπάτ και ξαναπλαθουμε . 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1 1⁄2 κ χόρτα διάφορα εποχής (σέσκουλα, ζοχοί, τσουκνίδες, καυκαλίθρες, μυρώνια, μαϊντανός κλπ καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

100 γρ πράσα, ψιλοκομμένα

150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ω 

Αλάτι, πιπέρι

άνηθος ψιλοκομμένος 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ ανάμειξης προσθέτουμε τα χόρτα, το αλάτι, στύβουμε καλά και τα αφήνουμε να μαραθούν. Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε  τα πράσα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Γεμίζουμε τη ζύμη μια μια και την κλείνουμε με το δάχτυλο ή με ένα πηρουνι στις ακρες για να φτιάξουμε μικρά πιτάκια. Σε λαδωμένο ταψί, τα τοποθετούμε. Αλείφουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ω, χαράζουμε από πάνω ελαφρά και ψεκάζουμε με νερό. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 οC για 45-55 λεπτά

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.