Loading...

Σάλτσα γαρίδας για μακαρόνια

Σάλτσα γαρίδας για μακαρόνια

Υλικά:

1 κιλό μακαρόνια ολικής άλεσης ή χειροποίητα

800γρ γαρίδες με το κέλυφος ξεχωριστά

80γρ ξερά κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδου

100γρ πελτέ τομάτας

100ml κρέμα γάλακτος

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

πάπρικα

2λίτρα νερό

100ml λευκό κρασί

150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ω

αλάτι Μάνης ω

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το λάδι με το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα κελύφη και τον πελτέ.

Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με μία ποσότητα από το κρασί και στη συνέχεια ολόκληρη την ποσότητα και αφήνουμε να βράσει ρίχνοντας μέσα το νερό. (προαιρετικά μπορεί να είναι ζωμός ψαριού). Περνάμε από σίτα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και προσθέτουμε την κρέμα σόγιας. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τις γαρίδες με ελαιόλαδο, σβήνουμε με κρασί. Στη σάλτσα ρίχνουμε τα μακαρόνια και συνεχίζουμε το βράσιμο. Σερβίρουμε με μαϊντανό προαιρετικά.

 

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.