Loading...

Πίτα λαδενια Κιμώλου

Πίτα λαδενια Κιμώλου

Πίτα λαδενια με ελιές και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ω
Για το φύλο:
500gr αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
300ml νερό χλιαρό
250gr νωπή μαγιά
30ml ελαιόλαδο
15gr ζάχαρη
10gr αλάτι Μάνης
Για τη γέμιση:
200gr τοματινια κομμένα στα δυο
4 τεμάχια κρεμμύδια σε φέτες
80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ω
100gr ελιές Καλαμών ω κομμένες σε ροδέλες
15gr ρίγανη Πελοποννήσου
Αλάτι Μάνης και πιπέρι (Προαιρετικά προσθέτω κάποιο αφροψαρο 10 λεπτά πριν τη βγάλω απο τον φούρνο)

Τοποθετώ το νερό μαζί με τη μαγιά και ανακατεύω μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Βάζω σε ένα μπωλ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα ανακατεύω και ρίχνω σιγά σιγά το νερό με τη μαγιά. Δουλεύω με το χέρι, μέχρι να σταματήσει να κολλάει. Αν χρειαστεί ρίχνω λίγο αλεύρι ακόμα. Το αφήνω σε ένα μπωλ σκεπασμένο με μεμβράνη να ξεκουραστεί. Μόλις φουσκώσει το ξαναδουλεύω και το ανοίγω μέσα στο ταψί με τα δάχτυλα, χωρίς πλαστη.
Ραντίζω το ανοιγμένο φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνω τα υλικά της γέμισης αφού τα ανακατέψω. Προαιρετικά ανάλογα με τα γούστα προσθέτω ή αφαιρώ υλικά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 35-40 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία !!

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.